Vraag het een jurylid, met Eva Beun

Als je net zoals ik wat fanatieker bent in het rijden van wedstrijden, dan weet je hoe fijn goede feedback is van juryleden. Ik ga na mijn töltproef vaak even in de pauze aan een jurylid wat vragen stellen, om daar in de meergangenproef profijt van te hebben. Nu is het wedstrijdseizoen afgelopen voor dit jaar en daarmee te de kans om jurycommentaar te ontvangen ook. Maar niet getreurd, daar heeft TheIceHorseBlog iets op gevonden!

In de nieuwe Engelstalige serie zullen er per gang een paar inzendingen van filmpjes worden gejureerd en voorzien worden van tips en commentaar. Nationaal jurylid Eva Beun zal deze taak op zich nemen. Dit is voor iedereen te lezen en zo kan ook iedereen ervan leren! Door nog meer kennis te hebben over wat goed en niet goed is wordt je alleen maar beter in de sport. Ook als je geen wedstrijden rijdt kan het interessant zijn om zo feedback te krijgen of gewoon de commentaren op andermans inzendingen te lezen. Mocht je op stal geen ovaalbaan hebben, schiet dan niet in de stress. Zolang de gang maar goed zichtbaar is mag je ook gewoon buiten rijden of in een bak.

De categorieën waarin je filmpjes kan opsturen zijn:
Tölt
– langzaam tempo tölt
– snel tempo tölt
-versnellen en terugnemen in tölt
– tölt aan de losse teugel
– tölt in een tempo naar keuze
draf
galop
stap
Telgang

 

Hoe werkt het?

Maak een YouTube video waarin de gang die je wil insturen duidelijk zichtbaar is. Zorg dat het filmpje ongeveer een minuut lang is, ongeveer net zo lang als je de gang zou laten zien op wedstrijd.Vermeld ook de categorie waarin je meedoet! Stuur de link van het filmpje en de volledige namen van de ruiter en het paard naar Theicehorseblog@gmail.com en wie weet krijg jij wel hele nuttige tips voor je wintertraining! De deadline om de video’s in te leveren is 1 december!

Heel veel succes met filmen!

Leave a comment